Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Залізничники Херсона здивували всіх на “Дні відкритих дверей”

Рівно півстоліття тому у місті було створене підприємство Одеської залізниці вагонне депо “Херсон”, яке забезпечує безпеку руху поїздів та безперебійну роботу транспорту. В день 50-річного ювілею колектив вагонного депо «Херсон» зібрав своїх ветеранів зі всіх підрозділів, запросив гостей на екскурсію майданчиками депо, щоб поділитись своїми здобутками і планами. А їх чимало!

Їх називають вагонниками, оскільки головне завдання підприємства – технічне обслуговування і деповський ремонт вантажних вагонів, їх складових частин, підготовка вагонів та цистерн під навантаження. Починав колектив з ремонту 1540 одиниць на рік, нині через вагонне депо проходить більше 2,5 тисяч.

«Маємо підрозділи у Миколаєві та області, Снігурівці, Каховці та Вадимі. Ми ремонтуємо та обслуговуємо вагони в експлуатації. Депо «Херсон» застосовує при ремонті сучасні матеріали, нові виробничі процеси, оскільки це – безпека транспортних перевезень, при цьому величезну увагу приділяємо на підприємстві і соціальній сфері», – розповів начальник вагонного депо «Херсон» Володимир Шилов.

Депо «Херсон» – наймолодше у системі Одеської залізниці. Тим не менш вже має своїх заслужених ветеранів, які починали створювати підрозділи підприємства у різних містах і містечках. Керівництво подбало, щоб на екскурсію доставили і всіх заслужених вагонників, а їх 240. Серед них і перший керівник вагонного депо Микола Андрійович Поліщук.

Якщо депо в уяві багатьох може постати як місце, де стоять заіржавілі залізничні состави, то це не про вагонне депо «Херсон». Відремонтовані і охайні виробничі корпуси, зелені зони, каплиця, сучасний спортивний майданчик, новітня автономна котельня, яка розташовується у споруді в вигляді вагончика, – відчувається рука господаря і бажання колективу працювати у комфорті.

«Сказати, що депо доглянуте, нічого не сказати. Побувавши на екскурсії, я дійшла висновку, що інфраструктура залізниці постійно розвивається і цей рух вперед не припиняється. Відчувається, що адміністрація несе велику відповідальність за колектив, дбає про соціальні гарантії й відпочинок. А також – відповідально ставиться до безпеки перевезень залізницею», – поділилась враженнями від візиту на підприємство секретар Херсонської міськради Олена Урсуленко.

Підрозділ Одеської залізниці забезпечує роботою 495 херсонців, середня зарплата на підприємстві становить близько 8 тисяч гривень. Після відкриття кордонів спеціалісти почали від’їжджати на роботу до інших країн, але керівництво планує підняти зарплатню до 12 тисяч і сподівається, що достойний заробіток приверне увагу фахівців. На сьогодні – це одне зі стабільних і престижних підприємств Херсонщини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН