Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонським ОТГ потрібно думати, як заробити кошти

Цього року і наступного вступають в силу обмеження для бюджетів об’єднаних територіальних громад. Держава планомірно зменшує підтримку ОТГ, тому їм потрібно думати, як заробити кошти. Про це йшлося на зустрічі журналістів та голів ОТГ у Херсонському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Щорічно у середині серпня координатори Центру проводять таке засідання, оскільки на часі – звернення до Центрвиборчкому про призначення виборів у новостворених ОТГ. Вперше на зустріч з журналістами були запрошені голови об’єднаних територіальних громад. Децентралізаційні процеси тривають на Херсонщині третій рік, тож керівникам ОТГ є чим поділитись: досягненнями, перспективами і проблемами.

«Дуже бурхливо обговорювалось формування місцевих бюджетів і можливості розвитку ОТГ. Держава передає територіальним громадам суттєві повноваження, але не всі вони підкріплені ресурсами, не всі мають гарантуватись органами місцевого самоврядування. Голови ОТГ на Херсонщині – дуже відповідальні люди, вони турбуються про те, яким чином буде існувати громада, тому що є певні бюджетні обмеження і цього року, і наступного. І це говорить про те, що громада має розвивати власний бізнес, будувати підприємства. ОТГ не має розраховувати на всебічну підтримку держави. Все ж таки об’єднані громади створені, щоб самостійно господарювати, бути максимально забезпеченими власними ресурсами, а не залежати від дотацій держави», – прокоментувала директорка Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Силюкова.

Автор: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН