Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На правобережжі Херсонщини поліція фіксує наслідки чергових ворожих атак: є загиблі та поранені, серед постраждалих -поліцейська

 Минулої доби правобережжя Херсонської області війська рф обстрілювали з артилерії, мінометів, танків, били з авіації та БпЛА. Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Антонівка, Білозерка, Станіслав, Садове, Берислав, Зміївка, Качкарівка, Червоний Маяк, Михайлівка, Нововоронцовка, Козацьке та Веселе, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Руйнувань та пошкоджень зазнали 47 об’єктів: вісім багатоповерхових та 28 приватних будинків, навчальний заклад, гуртожиток, дитячий садочок, чотири автомобілі, господарська споруда, газопроводи та об’єкт критичної інфраструктури.
На світанку російські військові завдали авіаційних ударів керованими бомбами по Бериславу. Внаслідок вибухів пошкоджено навчальний заклад та два багатоповерхові будинки, 47-річна жінка та 58-річний чоловік отримали мінно-вибухові травми і контузії.
В результаті авіаударів по Червоному Маяку пошкоджено два приватні будинки та господарські споруди.
У Зміївці мінометним обстрілом пошкоджено три житлові будинки.
У двох деокупованих населених пунктах Каховського району, Козацькому та Веселому, які перебувають під щоденними атаками російської армії, внаслідок чергового обстрілу загинули двоє чоловіків віком 50 та 84 роки.
У Станіславі артилерійським вогнем пошкоджено вісім приватних будинків та газопровід.
Вдень ворог безпілотником атакував Нововоронцовку, внаслідок вибуху пошкоджено автомобіль.
Під артилерійським вогнем противника перебувала Білозерка, там пошкоджено щонайменше чотири приватні будинки та автомобіль.
Потужні вибухи лунали і в Херсоні.
Вранці у Дніпровському районі під артилерійський обстріл потрапила 44-річна поліцейська, загрози її життю немає. Снарядами пошкоджено гуртожиток та автомобіль. Пізніше у тому ж районі в результаті ворожого артобстрілу було пошкоджено п’ять багатоповерхових будинків, дитячий садочок та автомобіль. Постраждали двоє чоловіків віком 51 та 48 років, обидва перебувають у стані середньої тяжкості.
Є постраждалий і в Корабельному районі. На світанку за місцем свого проживання внаслідок артилерійського обстрілу отримав поранення 63-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма та контузія. Також пошкоджено шість приватних будинків.
У прибережній зоні центральної частини міста артобстрілом пошкоджено багатоповерхівку.
На місцях обстрілів працювали всі профільні служби, фіксували наслідки ворожих атак та надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 314 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 22 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН