Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що обере Олександр Співаковський – посаду ректора чи крісло нардепа?

У Херсонському державному університеті сьогодні проходили вибори ректора. На дільниці були присутні спостерігачі, журналісти, представники громадських організацій, Комітету виборців України та Міністерства освіти та науки України.

Наприкінці 2017 року екс-ректор ХДУ Василь Стратонов написав заяву про звільнення за власним бажанням. Міністерство освіти та науки 12 січня 2018 року оприлюднило наказ про проведення 15 лютого виборів кандидатури на посаду ректора освітнього закладу.

Делегатів для участі у виборах на посаду ректора було 645. В бюлетенях було надруковано прізвища трьох кандидатів на посаду ректора – трьох професорів, які водночас є докторами наук: доктор педагогічних наук Олександр Співаковський, доктор історичних наук Віталій Андрєєв та доктор біологічних наук Олександр Ходосовцев.

За Співаковського проголосувало -352 ( 54, 57%), Олександра Ходосовцева – 188 (29,15%), за Віталія Андрєєва – 51 особа або (7,9%).

Доктор педагогічних наук Олександр Співаковський прокоментував Українському півдню” сумісництво посад нардепа та ректора ХДУ.

За словами Українських новин, в Національній агенції з запобігання корупції повідомили, що Олександр Співаковський може поєднати посаду депутата і ректора, якщо не отримуватиме зарплату в університеті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН