Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школа універсального репортера «Медіаполігон» з’явилася у Херсоні

Про це на Фейсбуці повідомляє народний депутат України Олександр Співаковський:

 – Інформаційні війни, стрімкий розвиток технологій, зростання впливу соціальних мереж поставили сучасну журналістику перед цілою купою викликів і змусили змінюватися, щоб адекватно реагувати на вимоги часу. А це вимагає, зокрема, і серйозного переосмислення змісту журналістської освіти, переведення її з теоретичної у більш практичну площину. Адже теорія вже просто не встигає за практикою. Тому особисто мене так порадувала новина про те, що на базі факультеті філології та журналістики Херсонського держуніверситету з цього навчального року розпочала роботу Школа універсального репортера «Медіаполігон».

Це грантовий проект, який здійснюється у рамках проекту Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. До Школи вже відібрано 30 мотивованих студентів, які зараз навчаються в ХДУ на 3-4 курсі спеціальності «Журналістика». А одну з університетських аудиторій вже перетворено на сучасний телерадіоцентр.

Та найважливішим є те, що практичної журналістики майбутніх медійників навчатимуть практики – провідні українські журналісти та медіаексперти, які проводитимуть тут тренінги і майстер-класи. За їхньої підтримки студенти створюватимуть впродовж навчання різножанрові журналістські матеріали, їх розміщуватимуть на створеному в межах проекту інтернет-ресурсі «Медіаполігон», який у подальшому діятиме на факультеті філології та журналістики як власне інформаційне видання.

Не маю жодного сумніву, що участь у цьому цікавому проекті не лише суттєво підвищить рівень професійної підготовки студентів-журналістів, а й розширить їхні світоглядні горизонти, стане поштовхом до постійного самовдосконалення. Проте, напевне, було б класно, якби і після закриття Школи (проект розрахований на 8 місяців) факультет залишився майданчиком, в рамках якого студенти, науковці, місцеві журналісти мали б можливість зустрічатися, спілкуватися, обмінюватися досвідом, влаштовувати дискусії з тих чи інших питань. Гадаю, це було б корисним для усіх…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН