Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівники освітніх закладів віднині не зможуть перебувати на цій посаді більше 12 років

Нещадавно у Херсоні було проведено зустріч із педагогічною спільнотою Херсонщини, яка відбувалась у приміщенні Херсонського державного університету, неодноразово піднімались питання стосовно особливостей зміненої новим Законом «Про освіту» моделі призначення на посади керівників закладів освіти, а особливо, – строків таких контрактів.

Одна зі змін у законодавстві, стосується того, як довго одна й та сама людина може очолювати певнй закладв загальної середньої освіти. 

Олександр Співаковський, народний депутат України на Фейсбуці, розповідаючи про цю зустріч, повідомив наступне:

  – Одна і та сама особа не може бути керівником відповідного закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд (до першого строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше). Після закінчення другого строку перебування на посаді особа має право брати участь у конкурсі на заміщення вакансії керівника в іншому закладі загальної середньої освіти або продовжити роботу в тому самому закладі на іншій посаді.

Підсумовуючи вищезазначене, можна вважати, що загальний термін перебування однієї і тієї ж самої особи на посаді керівника закладу освіти не може перевищувати 12 років, в тому числі:
6 років – перший строк перебування на посаді, до якого входить дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше;
6 років – другий строк перебування на посаді.

Після закінчення другого строку перебування на посаді особа, яка займала посаду керівника цього закладу, має право брати участь у конкурсі на заміщення вакансії керівника в іншому закладі загальної середньої освіти або продовжити роботу в тому самому закладі на іншій посаді.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН