Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський державний університет відзначив День науки

День науки відзначається в Україні вже 11-й рік за Указом Президента. Цьогоріч припав на 19 травня. Напередодні свята вчена рада Херсонського державного університету зібралась на розширене урочисте засідання, аби привітати наукових керівників та студентів, які брали участь у олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт та інших інтелектуальних конкурсах. Також запрошені викладачі та учні Академічного ліцею при ХДУ, котрі розробляли проекти для конкурсів Малої академії наук.

«Велика наука починається з науково-дослідних робіт, з участі студентів в олімпіадах та конкурсах. Ми переконані, що багато з тих, хто сьогодні отримає подяки, нагороди, подарунки, у недалекому майбутньому стануть науковцями, кандидатами, а можливо й, докторами наук», – підкреслив голова вченої ради ХДУ Володимир Олексенко. У цьому навчальному році у ІІ етапі олімпіад взяли участь 60 студентів вищої школи, семеро завоювали перші-треті місця.

«Україна завжди є країною, де працюють видатні вчені, які створюють нові знання, технології, формують людський капітал. І тому важливо зрозуміти, в першу чергу, владі, що потрібно й далі інвестувати в науку, інвестувати в людей, тому що тільки освічена нація має шанс на майбутнє. У нас є можливості створювати нову цінність для студентів, університетів, для України», – народний депутат України, обраний ректор ХДУ Олександр Співаковський привітав колектив у відеозверненні.

У ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з 71 учасника 23 завоювали призові місця. Протягом трьох останніх років студенти ХДУ показують досягнення у напрямках: інклюзивна освіта, гендерні дослідження, географічні науки, педагогічна й вікова психологія, переклад та романо-германські мови. Вперше стали переможцями за спеціальностями: екологія, економіка підприємства, міжнародні економічні відносини, управління у сфері економічної конкуренції, загальна та соціальна психологія, історія та археологія, право, зварювання, інженерія програмного забезпечення. Студенти виші щороку беруть участь у мовно-літературному конкурсі ім. Т. Г. Шевченка та конкурсі з української мови ім.. П. Яцика. Представили роботи на конкурс «Український визвольний рух 1920-1950-х років» та «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН