Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У заповідній зоні Нацпарку на Херсонщині затримано браконьєра (відео)

Про це повідомили в Херсонському рибоохоронному патрулі.

Під час відпрацювання оперативної інформації в акваторії озера Біле, в адміністративних межах смт Білозерка Херсонського району в заповідній зоні Національного природного парку «Нижньодніпровський» був затриманий місцевий мешканець, який під час заборони на вилов водних біоресурсів на період нересту мисиновими сітками в кількості 16 од. (загальна довжина 800 м) з дюралевого човна здійснив вилов 53 екз. карася сріблястого, 10 екз. живих раків, 7 екз. сазана, 5 екз. окуня, 3 екз. пузанка та 1 екз. судака, чим завдав 241 331 грн збитків рибному господарства України. Під час складання протоколу порушник чинив опір та намагався втекти з місця події. На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Херсонського ВП ГУНП у Херсонській області для встановлення особи порушника та здійснення огляду місця події.


За ознаками нанесення істотної шкоди у весняно-літню нерестову заборону відомості щодо даного правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На порушника оформлено адміністративний протокол та відкрито кримінальну справу за ст. 249 Кримінального кодексу України. Заборонені знаряддя лову, транспортний засіб та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.


Херсонський рибоохоронний патруль нагадує, що залежно від розмірів завданих збитків за грубе порушення правил рибальства передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Відповідно до ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років.
 Дивіться відео, як Херсонський рибоохоронний патруль затримав  браконьєра на Херсонщині в зоні обстрілів російською армією:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН