Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський рибоохоронний патруль під час рейдів вилучив 39 кг водних біоресурсів та15 одиниць заборонених знарядь лову

 Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 66 908 грн.
В ході проведення рибоохоронних заходів в акваторії річки Кошова, в районі садових дачних товариств Херсонського району Херсонської області державними інспекторами виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову – по дві одиниці ятерів частикових й раколовних та риболовних пасток, також по одній одиниці капронових та мисинових сіток. Прийнятими заходами власника даного майна встановити не вдалось.
В період з 5 по 7 серпня Херсонським рибоохоронним патрулем задокументовано 8 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 5 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення Правил рибальства) та один за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
Відповідно до ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ», водні біоресурси, які знаходились у заборонених знаряддях лову (раки – 24 екз., молодь карася сріблястого – 18 екз., окунь – 3 екз. та 1 екз. молоді сома) у живому та неушкодженому стані випущені у природне середовище, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на 97 697 грн.
За даним фактом оформлено акт виявлення і вилучення майна, власника якого встановити не вдалося.
Нагадуємо, що розпорядженням начальника Херсонської обласної військової адміністрації, до закінчення надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з підривом російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції на території Херсонської області заборонено вилов водних біоресурсів.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН