Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсона роз’яснюють підприємцям зміни в законодавстві

На торговельних об’єктах Херсона податківці спілкуються з бізнесменами про зміни в законодавстві та нюанси проведення розрахунків.

 

Місяць поспіль фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводять інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).

Актуальність кампанії, пов’язана із поновленням норми законодавства щодо застосування до суб’єктів господарювання штрафних (фінансових) санкцій за порушення порядку проведення розрахункових операцій.

У рамках кампанії податківці всіма доступними способами інформують бізнесменів про зміни законодавства. Зокрема, спілкуються з платниками під час рейдів по торговельним об’єктам, відвідування ЦОП, шляхом надсилання смс-повідомлень чи здійснення телефонних дзвінків, розміщення повідомлень в медіа тощо.

Серед іншого працівники податкової служби розповідають суб’єктам господарювання про відновлення з 01.10.2023, а для окремих категорій бізнесменів – з 01.08.2023, відповідальності за порушення вимог Закону України № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», особливості реєстрації РРО/ПРРО, ведення обліку запасів тощо. Наголошують, що фіскалізація РРО/ПРРО та надання споживачу розрахункового документа є однією з умов дотримання законодавства у сфері готівкових розрахунків.

Для кращого сприймання інформації спеціалісти податкового відомства розповсюджують друковану продукцію щодо змін законодавства.

Робота з платниками триває.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН