Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Платники податків Херсонщини допомагають відновлювати деокуповані громади

За перше півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів Херсонщини господарюючі суб’єкти та громадяни сплатили 1369,7 млн гривень.

Найбільше коштів отримано у вигляді податку на доходи фізичних осіб 1171 млн гривень, що в загальній сумі надходжень складає майже 85%. Також територіальними громадами значні суми мобілізовано по єдиному податку (124,3 млн гривень), податку на майно (48,6 млн гривень), платі за землю (35,1 млн гривень).

Показники розписів місцевих бюджетів області виконано на 97,4%. Найбільші надходження вдалося одержати Херсонській міській територіальній громаді (701,8 млн гривень), Тягинській сільській територіальній громаді (29 млн гривень) та Бериславській міській територіальній громаді (16,4 млн гривень).

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що місцеві органи влади самостійно визначають напрями використання бюджетних коштів відповідно до законодавства України, а також незалежно одне від одного розглядають і затверджують відповідні місцеві бюджети. Тож громади з вищим рівнем наповнення бюджету мають більше коштів на відновлення соціальних та інфраструктурних об’єктів, а також допомогу населенню.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН