Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині шахраї ошукали громадян на 110 тисяч гривень

Лише за добу двоє жителів області стали жертвами різних шахрайських схем: придбали товар на сумнівних ресурсах та після порад псевдобанкірів заблокувати банківську картку від стороннього втручання, – повідомляє Поліція Херсонької області.
Так, до поліції звернувся 36-річний житель обласного центру. Він повідомив, що на одному з сайтів знайшов оголошення про продаж талонів на пальне за прийнятною ціною. Заявник зв’язався з продавцем, домовився про купівлю товару в Херсоні, після чого перерахував 63000 гривень.
Отримавши гроші, продавець на зв’язок більше не виходив.
Також жертвою шахраїв став 68-річний херсонець. Заявнику зателефонувала невідома жінка, представилася клієнт-менеджером банку і повідомила, що з його карткою проводяться підозрілі операції. Щоб убезпечити і заблокувати рахунок, аферистка попросила назвати код з смс-повідомлення, яке надійшло чоловіку на телефон. Після чого з його рахунку зникло 47000 гривень.
За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ.
Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, термін дії карти, паролі з смс-повідомлень. Купуйте товари лише на перевірених сайтах та не робіть передоплату.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН