Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині заборонено любительський та промисловий вилов річкових раків

Про це повідомив  Херсонський рибоохоронний патруль.
В ході проведення рибоохоронних рейдів державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля протягом викрито правопорушення природоохоронного законодавства, пов’язані з незаконним виловом річкових раків.
Під час патрулювання акваторії оз. Солонець, в межах с. Олександрівка Херсонського району працівниками рибпатруля було виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову – раколовні ятери в кількості 15 од., в яких знаходились водні біоресурси (живий рак – 136 екз., бичок – 30 екз. та тарань – 6 екз.).
Відповідно до вимог статті 63 ЗУ «Про тваринний світ» водні біоресурси повернуто до природного середовища в живому та неушкодженому стані, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на суму 509 456 грн. Прийнятими заходами власник даного майна не знайдений, про що складено акт виявлення та вилучення майна, власника якого встановити не вдалося.
Звертаємо увагу місцевого населення та гостів Херсонської області, що відповідно до наказу Херсонського рибоохоронного патруля від 08.08.2023 № 67 «Про встановлення заборони на вилов річкових раків», діє заборона наступного характеру:
– з 10.08.2023 до 20.09.2023 включно, заборонено любительський та промисловий вилов річкових раків у Дніпровсько-Бузькій естуарній системі в зоні контролю Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Херсонській області;
–  з 15.08.2023 до 30.09.2023 включно, заборонено любительський та промисловий вилов річкових раків у нижній частині Каховського водосховища в зоні контролю Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Херсонській області.
Просимо дотримуватися цих тимчасових обмежень, щоб забезпечити збереження популяції річкових раків та поліпшення природного середовища.
Все реакции:

14

Поделились: 1
Нравится

 

Поделиться
Херсонський рибоохоронний патруль ограничил(-а) список людей, которые могут оставлять комментарии к этой публикации.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН