Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Інспекторами рибоохоронного патруля Херсонщини вилучено понад 22 кг незаконно добутої риби, з яких 11 кг – на ринках

 Херсонський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої обов’язки в умовах воєнного стану та надзвичайної ситуації на території Херсонської області.
28 та 29 липня державними інспекторами під час проведення рибоохоронних заходів було задокументовано 3 порушення природоохоронного законодавства.
Так, складено два протоколи за ч. 1 ст. 88-1КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу) та один – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення Правил рибальства).
Протягом даного періоду рибпатрульними вилучено понад 22 кг незаконно добутої риби, з яких 11 кг – на ринках Херсонщини.
Для прикладу, 28 липня під час проведення рейду на територія НПП «Нижньодніпровський» в акваторії оз. Біле, поблизу смт Білозерка Херсонського району Херсонської області затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – мисиновою сіткою вбрід. Порушник в результаті незаконних дій впіймав 2 екз. сазана, по 1 екз. ляща та білого амура, загальною вагою майже 11 кг. Збитки рибному господарству склали 68 376 грн.
За даним фактом правопорушення складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову та водні біоресурси вилучено до рішення суду.
Херсонський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (0️⃣5️⃣0️⃣) 0️⃣1️⃣2️⃣3️⃣5️⃣7️⃣3️⃣
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН