Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Івано-Франківську відзначили ювілей музичної школи з Херсона

 Музичній школі №3 Херсона виповнилося 50 років. Про відзначення цієї дати розповів Олександр Співаковський, ректор ХДУ:
Неймовірно тепла та зворушлива подія відбулась сьогодні в івано-франківському офісі Херсонського державного університету! Ми святкували 50-ту річницю з дня заснування Музичної школи №3 Херсонської міської ради концертом учнів першого класу викладачки Анни Манжай (до речі, випускниці ХДУ). Десятки маленьких, але дуже знакових подій передували тому, щоб ми всі зібралися тут і надихались творчістю, спілкуванням, а херсонці раділи спілкуванню одним з одним.
Вітаючи присутніх зазначив, що ця зустріч демонструє, що попри розпорошеність світом та Україною, є такий феномен, як херсонська спільнота, що зберігає ідентичність, навіть, якщо ми всі достатньо інтегровані у життя приймаючих нас громад. Це один з прикладів цивільного спротиву, на який не розраховувала країна-агресор, вважаючи, що, наприклад, на Херсонщині росіян будуть зустрічати з квітами та хлібом-сіллю. Цього не відбулось, адже нас єднає бажання мати волю, свій шлях та свою країну. І кожен на своєму місці робить все, щоб зберегти та підтримати херсонську ідентичність та наближати перемогу. Музика, співи, художня творчість, інтелект в очах наших дітей – це і є Україна. А ще вона у тій підтримці, яку, наприклад, ми, як заклад освіти отримали від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, тому безмежно раді були бачити на концерті першу проректорку Валентину Якубів. Слова вдячності від всіх херсонців міській владі Івано-Франківська. Сьогодні з нами був заступник міського голови Віталій Федорів. Також до Івано-Франківська завітав заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський, який свого часу знайшов прихисток у Івано-Франківську і створив тут громадську організацію, що об’єднує херсонців. До речі, музичний інструмент для класу Анни Манжай допоміг отримати саме пан Володимир. Окрема повага батькам талановитих діток, які попри всі негаразди продовжують вкладати сили й душу у майбутнє української нації. Безмежно раді були вітати директорку музичної школи – Наталію Холматову, завдяки якій релокований заклад збережено і він продовжує працювати з дітьми.
Ось така послідовність подій призвела до нашої сьогоднішньої зустрічі. Ми почули виступи маленьких співаків, а також вже досвідченого та шановного народного артиста України, доцента кафедри музичного мистецтва ХДУ Віктора Гурбу.
Були посмішки та сльози, обійми та квіти… Як і має бути на творчому заході. Дякую керівнику гуманітарного відділу ХДУ Андрію Яременко за блискуче проведення цього свята.
А ще сьогодні декан факультету фізичного виховання та спорту Іван Глухов, головна бухгалтерка Ірина Попова та професор кафедри галузевого права Василь Стратонов отримали Почесні грамоти та Подяки від начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна до Дня науки.
Приємно, що Херсонський державний університет стає майданчиком для зустрічей херсонців. Днями ми приймали науково-практичну конференцію «Політика пам’яті та коммеморація на півдні України: останні здобутки та виклики», а сьогодні святкуємо ювілейний день народження херсонської музичної школи. Ми обов’язково повернемось до рідного міста і проведемо великий концерт перемоги та конференцію незламних херсонців.
P.S. Просто почуйте голос Майстрів…
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН