Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Молодь Херсонщини взяла участь у програмі UPSHIFT

Програма UPSHIFT: нові можливості для молоді Херсонщини

Громадська організація «Потрібні тут» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) залучила 10 молодіжних команд з Херсонщини для участі у програмі UPSHIFT. Дана програма допомагає молоді створювати соціально важливі проєкти для розвитку своїх громад та розв’язання її актуальних проблем.

UPSHIFT — молодіжна програма, яка реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у понад 40 країнах з 1996 року. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн). За допомогою досвідченого/ї ментора/ки, команди учасників крок за кроком досліджують вибрану проблему, вивчають цільову аудиторію та тестують свої ідеї. В результаті команди створюють проєктні ідеї та отримують фінансування на їх втілення.

На навчальному тренінгу 16-19 травня об’єдналися 20 команд — з Херсонщини, Одещини та Миколаївщини. З самого Херсона на буткемпі було 6 команд, 3 команди було з Херсонської області та 1 команда, учасники якої евакуювалися з Херсона в Одесу. 

Молодь Херсонщини працювала над пошуком рішень для проблем, що стосуються ментального та фізичного здоров’я однолітків, протимінної безпеки, інклюзивності, екології та збереження національної спадщини. Під час чотирьох насичених днів апшифтери не тільки навчалися проєктному менеджменту, а й розвивали свої навички креативності, роботи в команді, комунікаційні навички, лідерство та критичне мислення. 

На презентації проєктних ідей серед експертної групи був Володимир Клюцевський, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації.

“Молодь грамотно обрала ті проблемні питання, які реально турбують наше суспільство та знайшла рецепти для того, аби вирішити їх. На презентації команди чітко продемонстрували, які інструменти їм потрібні для того, щоб це зробити, — ділиться враженнями пан Клюцевський. —  Мені дуже сподобалися всі 10 проєктів, які були презентовані херсонськими командами. Вони є дуже актуальними, вчасними. Молодь дійсно розуміється на аспектах обраних питань”. 

Пан Клюцевський підкреслив, що UPSHIFT для Херсонщини є можливістю для перезавантаження, підняття духу та оптимізму серед молоді. Водночас програма допомагає побачити наскільки нове покоління готове до відбудови звичних процесів в регіоні.

“Це як лакмусовий папірець — чим живе наша молодь, наскільки вона розуміється з вимогами сьогодення і наскільки вона готова віддаватися вирішенню різноманітних суспільних питань”, — каже пан Клюцевський.

Зовсім скоро молодіжні команди розпочнуть реалізацію своїх проєктів. Аби не пропустити цікаві та корисні події в Херсоні та області, підписуйтеся на сторінки ГО “Потрібні тут” в інстаграмі (https://www.instagram.com/potribnitut/) та фейсбуці (https://www.facebook.com/potribnitut)

Програма UPSHIFT в Херсонській, Одеській та Миколаївській областях реалізується ГО “Потрібні тут” за підтримки Дитячого фонду ООН  (ЮНІСЕФ).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН