Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засуджено ректорку Херсонського держуніверситету від окупаційної влади до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Херсонської обласної прокуратури суд визнав колишню очільницю академічного ліцею при держуніверситеті винною у колабораційній діяльності та пособництві  державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, 1 ст. 111-2 КК України), – повідомляє Херсонська обласна прокуратура.
Їй призначено покарання – позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією майна. Також її позбавлено права обіймати певні посади у закладах освіти, органах державної влади, місцевого самоврядування та займатися освітньою та виховною діяльністю на 15 років.

Прокурори довели, що у червні 2022 року, заручившись підтримкою представників окупаційної влади, засуджена стала «ректором» захопленого Херсонського державного університету.

На псевдопосаді жінка організовувала освітній процес за стандартами рф із загальним застосуванням російської мови, як офіційної. Підбирала кадри на посади професорсько-викладацького складу. Також добирала абітурієнтів та поширювала інформаційно-пропагандистські наративи держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН