Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Україна підписала звернення до прокурора Міжнародного кримінального суду про визнання екоциду

Євродепутати та парламентарі Франції, України, Бельгії, Італії, Венесуели, Швейцарії, Ісландії, Фінляндії, Греції та Канади підписали звернення до прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо визнання екоциду. Про це повідомили в «Слузі Народу».
Зазначається, що у зверненні висловлена підтримка зусиль переслідувати злочини проти довкілля на міжнародному рівні.
Водночас, наголошується на тому, що чинна редакція Римського Статуту, на підставі якого діє МКС, не дозволяє ефективно розслідувати та карати за даний злочин.
Пропонується доповнити Римський статут п’ятим злочином, на який поширюватиметься юрисдикція МКС, яким визнати екоцид. У зверненні також говориться про те, що екологічна криза все більш поглиблюється.
Екоцид становить загрозу всій планеті, порушуючи право на здорове довкілля. Саме тому все частіше питання визнання екоциду постає на рівні окремих держав та регіонів, додала вона.
«Ми не раз наголошували на тому, що за злочини у сфері довкілля росіяни також мають нести свою відповідальність. Херсонщина щодня страждає від постійних обстрілів, наші родючі землі забруднюються, велика частина територій щільно замінована і на розмінування підуть роки, теракт на Каховській ГЕС і значна шкода довкіллю від підтоплення – це справжній екоцид. Маємо великі сподівання на те, що все ж, Міжнародний кримінальний суд розпочне процес включення злочину екоциду до Римського Статуту та, відповідно, його переслідуванню на міжнародному рівні», – прокоментував очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», перший заступник голови-керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.
ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
 Дивіться відео на сайті інформаційного видання ” Український південь”:
https://youtu.be/sp6wuRusb_Q?si=uG-TAuIvriI56Otg

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН