Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через російські обстріли на Херсонщині постраждали троє цивільних, – поліція

російська окупаційна армія продовжує застосовувати тактику терору, завдаючи ударів по цивільних об’єктах правобережжя Херсонщини з артилерії, мінометів та БпЛА.
Протягом доби війська рф обстрілювали Херсон, Кизомис, Садове, Понятівку, Микільське, Білозерку, Берислав, Одрадокам’янку, Качкарівку, Дудчани та Козацьке. Внаслідок російських атак поранено трьох людей, –  повідомляє Поліція Херсонщини.
Руйнувань та пошкоджень зазнали три багатоповерхові та 15 приватних будинків, три газопроводи та об’єкт критичної інфраструктури.
Останнім часом ворог активно застосовує дрони проти цивільного населення. Минулої доби від атак із безпілотників постраждали жителі Одрадокам’янки та Козацького. Внаслідок вибуху в Одрадокам’янці пошкоджено три приватні будинки, отримали поранення 73-річна жінка та 43-річний чоловік, в обох контузії, від госпіталізації вони відмовилися.
У Козацькому внаслідок скидання боєприпасу з БпЛА тяжкі поранення отримав 76-річний чоловік, у нього черепно-мозкова травма, перелом плеча, множинні вогнепальні уламкові поранення голови, обличчя, грудної клітини та ніг.
У Кизомисі артилерійським вогнем пошкоджено газопроводи.
З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові обстрілювали Херсон, який перебуває у межах досяжності їх артилерії. У прибережній зоні Корабельного району поліція зафіксувала пошкодження багатоповерхового та приватного будинків. У мікрорайоні Житлоселище російські снаряди пошкодили дев’ять приватних та два багатоповерхові будинки, а також об’єкт критичної інфраструктури.
Цілодобово на місцях російських атак працювали поліцейські, рятувальники та бригади медичної допомоги.
За минулу добу поліція відреагувала на 179 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 6 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
 Дивіться відео, як російська армія атакувала Херсон з  окупованого лівобережжя:
https://youtu.be/Ok7YllevpD8?si=0usmL_wU5MmwYS6P

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН