Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лише разом ми переможемо: колектив Херсонського фахового спортивного коледжу розповів про підготовку вихованців до Олімпійських ігор

Лише разом ми переможемо!
Визначна роль в спорті вищих досягнень належить наступності. Так, модель, в якій спортсмен передається із Дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ, ДЮКФП) до Фахового спортивного коледжу (раніше Училище фізичної культури), а потім до Школи вищої спортивної майстерності чітко продумана професіоналами.
Протягом багатьох років це підтверджується результатами херсонських спортсменів на міжнародних аренах..
ДЮСШ (ДЮКФП) відіграють велику роль у початковій професійній спортивній підготовці. Спортсмен шаг за шагом пересувається від розряду до розряду, від маленької перемоги на міських змаганнях до обласних і всеукраїнських змагань.
В Херсонський фаховий спортивний Коледж за конкурсом приймають спортсменів, які вже отримали в ДЮСШ певний розряд та показали себе на обласних або міських змаганнях. Тут вони вдосконалюють свою спортивну майстерність мінімум 5 років (7-11 клас), а найкращі навчаються на І-ІІ курсі Коледжу.
Отже, майже 7 років спортсмен знаходиться з нами, тренується під керівництвом тренерів Коледжу, виконує спортивні розряди від ІІІ до кандидата в майстри спорту і майстра спорту України, перемагає на змаганнях всеукраїнського і міжнародного рівня.
В Коледжі спортсмен не лише тренується, він навчається, проживає, отримує харчування та реабілітацію, з ним працюють педагоги, вихователі, лікарі, масажисти, психолог. Саме в Коледжі хлопці та дівчата проживають найяскравіші свої роки. Це дуже часто ми чуємо від наших випускників.
Після закінчення Коледжу у спортсмена є декілька шляхів. Він або повертається до своєї ДЮСШ, де продовжує тренуватися до 23 років, або одразу переходить до Школи вищої спортивної майстерності. Тут спортсмен стає дорослою людиною і використовує вже всі закладені в нього попередніми тренерами і педагогами зусилля. Саме тут він вже може вийти на фінішну пряму – Олімпійську вершину.
Саме такий шлях пройшли відомі херсонські спортсмени.
Так, Дарья Дудка (Шитко) розпочала свою кар’єру в ДЮСШ № 3 м. Херсона і з ІІ розрядом перейшла до нашого Коледжу (тоді Училище). В нашому закладі під керівництвом тренера Маслової Н.І. Дарья стала неодноразовою чемпіонкою Європи зі стрільби кульової, рекордсменкою України, майстром спорту України. Після закінчення 2 курсу, Дарья перейшла в ШВСМ, де виконала норматив МСМК, брала участь в двох Олімпійських іграх в Пекіні і Лондоні.
Андрій Приведа і Наталія Михайлова (Ковальова) перейшли до Коледжу із ДЮСШ водних видів спорту м. Херсона. В нашому закладі, під керівництвом тренерів Волощука Г.І.,Волощука О.І., Приведа Андрій виконав норматив МСМК, став чемпіоном світу з веслування академічного. Після випуску з ІІ курсу перейшов до ШВСМ. Два рази був призером чемпіонатів Європи, став Заслуженим майстром спорту, брав участь в Олімпійських іграх в Лондоні, де зайняв 8 місце в вісімці.
Наталья Михайлова (Ковальова), навчаючись в нашому закладі, стала срібною призеркою І Юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі, виконала норматив майстра спорту. Тренуючись в ШВСМ, Наталья стала майстром спорту міжнародного класу, фіналісткою чемпіонатів Європи, учасницею чемпіонату світу.
Таких прикладів можна навести дуже багато, тому ми і говоримо сьогодні, що всі етапи становлення спортсмена вищих досягнень дуже важливі.
Без базової підготовки ДЮСШ не було б досягнень в Коледжі, без Коледжу не було б спортсменів в ШВСМ. Всі ці цеглинки мають визначне значення в підготовці СПОРТСМЕНА-ОЛІМПІЙЦЯ.
Зараз іде війна, всі Херсонські спортивні ланки розділені, і не мають можливості працювати, як раніше, злагоджено. Але, ми повинні підтримувати одне одного, оскільки лише разом ми переможемо.
З повагою,
колектив Херсонський фаховий спортивний коледж.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН