Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вперше в історії херсонського гандболу спортсменки вибороли срібло: спортколедж продовжує працювати в умовах війни

Гандболісткам Херсонського фахового спортивного коледжу, жіночій команді «Дніпрянка» передали відзнаку і диплом за друге місце в Чемпіонаті України.

“Це перша срібна нагорода в історії гандболу регіону”, – повідомив головний тренер команди ” Дніпрянка” Михайло Милославський.

Фото ХФСК. Гандбольна команда “Дніпрянка”

Через початок повномасштабного вторгнення в Україну Чемпіонат України з гандболу серед жіночих команд минулого року було зупинено.

“Результати сезону 2021/2022 року були визначені станом на 24 лютого 2022 року. Херсонська «Дніпрянка» впевнено посіла друге місце, гравці та тренери були нагороджені срібними медалями», – додав Михайло Милославський.

Але відзнаки і диплом залишалися в організаторів змагань більше року.

Лише нещодавно вдалося передати їх до Херсона.

Фото ХФСК. Медалі, які передали в Херсон.

Тепер вони будуть прикрашати стіни Херсонського фахового спортивного коледжу, який після окупації розграбований, а споруди мають пошкодження.

Гандболістки в червні минулого року покинули окупований Херсон.

Тренери команди на своїй автівці через блокпости в декілька етапів вивезли вихованок Херсонського фахового спортивного коледжу.

Фото ХФСК. Валентин СУух і Юрій Соболевський у закладі після звільнення Херсона ЗСУ.

Спортивну базу та навчальний корпус в центрі міста захопили російські солдати навесні минулого року, пошкодивши майно, стелю та розграбувавши спортінвентар.

Фото ХФСК. Після обстрілів спортзал закладу.

“Завдяки підтримці болгарських друзів в червні 2022 року ми провели підготовку до Чемпіонату світу з пляжного гандболу в місті Несебр.  Там  прихистили нас, надавши житло і харчування. У Болгарії ми зіграли міжнародний турнір, виборовши 2 місце із 9 команд і провели навчально-тренувальний збір, готуючись до Чемпіонату світу, який проходив у червні 2022 році в Греції на острові Кріт”, – розповів Михайло Милославський.

 

У Греції збірна команда України, у складі якої був основний склад 6 гравців – учні відділення гандболу Херсонського фахового спортивного коледжу посіла 10 місце серед 16 команд світу. Тренерами збірної України були головний тренер Борис Милославський та тренер Михайло Милославський.

Борис Михайлович зазначає, що спортсменки не мали можливості систематично тренуватись. Окрім цього, деякі змогли прийхати на збір лише за декілька тижнів до змагань, тому, зважаючи на умови, стресову ситуацію в окупованому Херсоні, а потім складність виїзду з області через блокпости російських військових та пошуки, де зупинитись, це – гарний результат.

“Вихованці Херонського фахового спортивного коледжу, різних відділень – гандболу, академічного веслування, боротьби вільної,  байдарка і каное нині, під час літніх канікул, перебувають на тренувальних зборах в різних обласних центрах України та за кордоном. Колектив доклав чимало зусиль, аби убезпечити дітей, вивезти з окупованої території”, – прокоментував Валентин Сух, директор Херсонського фахового спортивного коледжу.

Спортсмену/ці важливо підтримувати фізичну форму.

Юні спортсмени з Херсона продовжують тренування на базах у різних містах України та за кордоном.

Фото ХФСК. Володимир Євонов на тренувальних зборах в Японії.

Колеги увійшли в становище жителів міста, яке залишається під обстрілами.

У складі збірної України з боротьби вільної вихованці Херсонського фахового спортивного коледжу перебувають  нині в Японії  разом зі своїм наставником – Володимиром Євоновим, заслуженим тренером України, головним  тренером збірної України з боротьби вільної. Він багато років працює в спортколеджі, під час війни продовжує тренувати дітей.

Цього року гандболістки-випускниці ХФСК Горенко Валерія, Гончаренко Аля, Чорнявська Тетяна вибороли I місце чемпіонату Болгарії.

Дві вихованки відділення з академічного веслування  стали двічі чемпіонками  у Чемпіонаті України у двох змагальних програмах 4+ та 8+, які  проходили в Києві. Нині учні коледжу тренуються і беруть участь у змаганнях в Польщі, Греції, Канаді, Ірландії, Німеччині та інших країнах світу.

Фото ХФСК. Команда академічного веслування на врученні нагороди.

«Навчальний  2022/2023 рік пройшов у дистанційному форматі.  Вчителі профільної середньої освіти та викладачі коледжу доклали максимум зусиль, щоб освітній процес не зупинявся. Жоден педагог закладу в Херсоні не пішов на співпрацю з ворогом, незважаючи на тиск і маніпуляції. Я вдячний кожному за громадянську позицію”, – додав Валентин Сух.

Вихованці коледжу продовжують прославляти рідний Херсон своїми досягненнями, незважаючи на те, що перебувають за його межами через безпекову ситуацію.

Херсонщина. Вільні. Південь

Автор – команда інформаційного видання “Український південь”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН