Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двох жінок в Херсоні ошукали шахраї: з банківських карток зникли кошти

Жителька Херсона, пані 60-років, стала жертвою шахраїв, які використали хитрий метод відправки шахрайських повідомлень через її зламаний акаунт у соціальній мережі. Жінка отримала повідомлення, яке, здавалося б, було від її подруги, що прохала негайно позичити гроші. Без перевірки достовірності інформації, пані перерахувала 6000 гривень, але згодом дізналася, що  стала жертвою махінацій аферистів.

Також стала жервтвою шахраїв і 69-річна жителька Зеленівки, які  зателефонував нібито менеджер банку. Чоловік розповів, що банк проводить роботи із захисту клієнтських карток, тож необхідно надати інформацію. Після виконання всіх умов із рахунку заявниці зникло 12165 гривень.

Поліція Херсонщини розпочала розслідування цих справ сп відповідно до статті 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України.

Важливо пам’ятати про безпеку в інтернеті та бути обережними. Шахраї часто вдаються до хитромудрих методів, щоб обманути навіть найбільш обізнаних користувачів. Громадяни повинні бути обережними і не переходити за сумнівними посиланнями, а також не розголошувати свої банківські дані, такі як пін-коди, CVV-коди, терміни дії карток та інші особисті дані.

Якщо ви отримуєте сумнівні повідомлення від друзів або родичів із проханням про грошову допомогу, негайно зв’яжіться з цією особою через інший засіб зв’язку, щоб перевірити достовірність інформації. І найголовніше, якщо ви стали жертвою шахрайства, не гайте часу і негайно звертайтесь до правоохоронних органів для надання допомоги і відновлення справедливості.

За матеріалом пресслужби Поліції Херсонщини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН