Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбулося засідання ректорату

У Херсонському державному університеті відбулося засідання ректорату за участі ректора, першого проректора, проректорів, деканів факультетів, керівників структурних підрозділів, відділів та служб, – повідомляє пресцентр ХДУ.

 

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив:

“Якщо у представників влади та суспільства є питання до університетів щодо ситуації із навчанням військовозобов’язаних громадян України, то маємо дати відповіді. Неодноразово наголошували, що Херсонський державний університет працює відкрито та прозоро, ми – не місце для ухилянтів, для нас важливі ім’я та репутація, надання якісної освіти”.

Олександр Співаковський розповів, що наприкінці минулого року у Івано-Франківську відбулася консультативна зустріч представників територіального центру комплектування (ТЦК) з адміністрацією університетів регіону.

 

Відповідно, напередодні початку нового семестру вирішили провести засідання ректорату.

“Розуміємо, що у межах загальнодержавного реформування системи обліку військовозобов’язаних, контроль буде посилений. І про це мають знати як студенти, так і викладачі, керівники відділів та служб”, – наголосив ректор.

Під час ректорату акцентували на системі контролю за відвідуваністю занять здобувачами всіх рівнів освіти. Завдяки цифровим журналам, фіксації метаданих та опитуванням університет має можливість повністю бачити картину того, як відбувається освітній процес й, відповідно, надавати інформацію за запитами, наприклад, від ТЦК.

“Восени ми успішно пройшли міністерську перевірку щодо обліку військовозобов’язаних. Маємо каталог документів, які визначають особливості дистанційної форми навчального процесу з урахуванням синхронного та асинхронного режимів, нюанси практичної підготовки в умовах розпорошеності здобувачів. Задля організації системи контролю впровадили посади помічників деканів з цифровізації, маємо сервіс KSU24, корпоративний інструментарій, який дозволяє нам ідентифікувати кожного учасника освітнього процесу”, – зазначив Олександр Співаковський.

Окремо зупинилися на питанні навчання здобувачів за рахунок ваучерів від центрів зайнятості. У нас 124 таких студенти, і держава уважно контролює, як витрачаються бюджетні кошти. Відповідну інформацію надаємо за запитами, адже знову ж таки йдеться про цифрові сліди освітнього процесу.

Також у ході ректорату перший проректор Сергій Омельчук доповів, що триває реєстрація учасників Школи професійного розвитку. Активності триватимуть з 22 по 26 січня.

“Максимально прошу долучити тих працівників, хто почав працювати в університеті останні два роки, щоб максимально включитися в процеси, які функціонують. Крім того, прошу активізуватися працівників структурних підрозділів та коледжів. Найголовніше, аби ми здобули і відновили компетентності й у подальшому їх імплементували і впроваджували в усі бізнес-процеси”, – наголосив Сергій Омельчук.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

ХДУ отримав цифровий сканер від Університету Кент

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН