Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ отримав цифровий сканер від Університету Кент

Івано-Франківський офіс Херсонського державного університету отримав дуже потрібне обладнання – цифровий сканер – від наших партнерів з Університету Кент (Велика Британія), – повідомили в пресцентрі ХДУ.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив:

“Насправді це дуже зворушлива історія, коли людські відносини розвиваються поза межами проєкту. Під час зустрічей ми розповідали про те, що у період тимчасової окупації Херсона змогли врятувати наш архів, частина якого є складовою Національного архівного фонду. Також ми не допустили, щоб персональні дані наших співробітників та здобувачів стали доступні ворогу. Це все результат героїчної роботи наших архівістів та співробітників відділу кадрів на чолі з Наталією Кудас. Наразі документи тимчасово перевезені до Івано-Франківська”.

Колеги з Університету Кент вирішили допомогти з придбанням сканера, аби вся унікальна документація була збережена назавжди. Вони власними силами збирали донати.

“Символічно, що напередодні Нового року ми отримали кошти (це понад 54 тисячі гривень), а у перші дні січня 2024 року встановили сканер. Начальник відділу кадрів  ХДУ Наталія Кудас вже почала освоювати нову техніку. Починаємо оцифровувати нашу документацію! Зберігаємо історію заради майбутнього”, – наголосив ректор.

Олександр Співаковський висловив щиру вдячність партнерам та друзям з Університету Кент, зокрема – Anthony Manning, Філіпу Поттену, а також проректорам ХДУ – Аллі Цапів, Максиму Віннику та Олександру Лемещуку за координацію.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

ХДУ створить документальний фільм «Історії академічної стійкості в Україні» за підтримки міжнародних партнерів

Робота викладачки ХДУ представлена на художній виставці в Польщі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН