Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Робота викладачки ХДУ представлена на художній виставці в Польщі

У польському Кракові відбулася виставка Товариства любителів витончених мистецтв (TPSP) “ІХ Різдвяний салон”. Участь у виставці взяла Ольга Гуляєва, кандидатка мистецтвознавства, старша викладачка кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Херсонського державного університету., – повідомляє пресслужба  вишу.

На експозиції представлена робота художниці під назвою “Бабусина радість”.

“На картині зображені бабуся з онуком, які ліплять сирних коників та півників. Це давня українська традиція, яка збереглася до нашого часу. Вважається, що фігурки з сиру зберігають залишки давньої символіки певних свят і обрядів та привертають щастя, добро, багате та довге життя”, – зазначила Ольга Гуляєва.

Від імені команди кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ХДУ колегу привітав завідувач кафедри Віталій Ракович:

“Це долучення до світу високої мистецької виразності, де Ваші твори освітлюють і прикрашають чудовий Різдвяний салон. Кожен Ваш твір – це виразна інтерпретація Української культури і відлуння Херсонського колориту. Бажаємо найвищих досягнень у творчості. Хай цей Різдвяний салон принесе Вам нові можливості і радість на творчому шляху!”.

Виставка проходитиме до 28 січня 2024 року. За результатами виставки готується альбом, куди увійде й робота нашої викладачки.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Україньский південь”:

Ректор ХДУ привітав освітянську спільноту з Новим роком

Студенти ХДУ проходять виробничу практику на підприємствах різних міст України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН