Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти ХНТУ презентували 4 проєкти для Херсонщини на етапі її відновлення

На початку грудня проходила програма Міжнародного республіканського інституту IRI «Академія політичного лідерства» або «Підтримка молодих лідерів та активістів з прифронтової території», у якій активними учасниками стали студенти Херсонського національного технічного університету.

Представники молоді Херсонщини не тільки отримали нові знання на тренінгах, але і втілили їх в проєкти, які презентували вже в останній день навчання.

Студенти були в командах 4 різних проєктів:

  • «Нескорені діти Херсонщини. Відновлення», що передбачає проведення тренінгів для дітей 14-17 років, аби навчити їх створювати суспільнокорисні проєкти для Херсонщини на етапі її відновлення;
  • «BookShelter» – проєкт облаштування бібліотек у бомбосховищах Корабельного району Херсона;
  • «Центр реабілітації громади» – проєкт «реанімації» психічного та фізичного стану мешканців певної громади Херсонщини (Чорнобаївка, Антонівка, Зеленівка та інші) та створення єдиної бази даних для донорів, що допоможе розуміти напрямки найактуальнішого інвестування у повоєнну відбудову території;
  • «Джокер: театр у кишені» – проєкт транслювання вистав Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша по радіо задля психологічної підтримки мешканців.

Одним із тренерів на програмі був доктор наук з державного управління, професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ Олег Половцев, який детально розклав структуру будь-якого проєкту, роз’яснив, чому молодь має бути в політиці та поділився основними якостями лідера і їх вагомістю у післявоєнному відновленні.

Команди запросили для презентації своїх проєктів до Херсонської обласної військової адміністрації задля подальшої їх підтримки та реалізації спільними зусиллями. На цьому заході студентами ХНТУ була озвучена їх власна ініціатива щодо об’єднання зусиль для повоєнного відновлення Херсонщини і створення всіма учасниками АПЛ від МРІ громадського об’єднання «IronYouth».

На цьому діяльність студентів не завершується. У подальших планах подання грантових заявок зі створеними проєктами та початок роботи громадського об’єднання «IronYouth».

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Представники ХНТУ взяли участь у міжнародному інноваційному форумі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН