Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ налагоджує співпрацю з Вроцлавським університетом

Делегація Херсонського державного університету перебуває з робочим візитом у Вроцлавському університеті науки та техніки (Польща), аби окреслити конкретні кроки співпраці в межах спільного проєкту Erasmus+ SMART PL. – повідомляє пресцентр ХДУ.

У складі делегації Херсонського державного університету – ректор Олександр Співаковський, проректори Алла Цапів та Максим Вінник, деканеса педагогічного факультету Любов Петухова, керівниця відділу міжнародних ініціатив і проєктної діяльності Євгенія Ревенко.

Вроцлавська політехніка, як частіше називають цей університет, є одним з найвідоміших та найбільших в Польщі. Там навчаються 22 тисячі студентів на 14 факультетах. Серед них багато українців, адже є освітні програми як польською, так і англійською мовами.

Головна мета візиту, за словами ректора Олександра Співаковського, це конкретні кроки в межах спільного проєкту Erasmus+ SMART PL, який розпочато цього року.

“Нам також цікаві перспективи академічної співпраці, адже є спеціальності, за якими можна організувати мобільність для студентів. Це комп’ютерні технології, фізика, математика, медицина, хімія. Ми намагаємось дати нашим студентам найкращі можливості, тому співпраця з університетом, стейкхолдерами якого є Google, Microsoft та інші світові компанії, це дуже перспективно. Взагалі для молодої людини потрапити до Вроцлава, який є польським аналогом Силіконової долини, це відразу зробити крок на зустріч успішній кар’єрі. Особливо в ІТ-секторі, на який зараз робить ставку українські економісти та експерти, моделюючи майбутнє нашої держави”, – наголосив Олександр Співаковський.

Сьогодні, 13 грудня, представники ХДУ зустрілися з проректором Вроцлавської політехніки, професором Dariusz Łydżba, який відповідає за співпрацю із зовнішніми партнерами, та з Anna Jarosławska, керівницею відділу міжнародних ініціатив.

“Нам презентували можливості університету, ми ж розповіли про те, як живемо та працюємо, окреслили напрями, за якими можемо встановлювати партнерські відносини, зокрема щодо реалізації проєктів в рамках Erasmus+”, – прокоментував ректор ХДУ.

У межах візиту команда нашого університету разом з керівником вроцлавського офісу компанії DataArt Георгієм Кременецьким, яка є стейкхолдером ХДУ, відвідали факультет інформаційних та комунікативних технологій, зустрілися з деканом – професором Andrzej Kucharski. На завершення їм провели екскурсію до Лабораторії електромагнітної сумісності та телеінформаційних систем, де проводять наукові дослідження.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

За результатами міжнародних досліджень рейтинг оцінки наукової продуктивності в ХДУ зріс на 10 позицій

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН