Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До херсонських вишів подали понад 3 тисячі заяв на вступ

Про це повідомив ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-Можна підбити підсумки першої хвилі вступної кампанії на бакалаврат по Херсонській області! Як голова постійної депутатської комісії з питань розвитку людського капіталу Херсонської обласної ради безмежно радію злагодженій величезній роботі, яку провели колективи Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного, Херсонського державного аграрно-економічного університетів, Херсонської державної морської академії по залученню вступників. Попри складнощі, інколи протиріччя, під час чесної конкурентної боротьби не між собою, а за вступників, маємо спільний результат – абітурієнти подали 3369 заяв до наших навчальних закладів!

Це вселяє віру в те, що до вищої освіти Херсонщини є інтерес та довіра, вона користується попитом, а значить у наших університетів та академії, а головне – у рідної області – є майбутнє. Адже молодь йде нас. Навіть у такій архіскладній ситуації!.

Це важливо, бо попри те, що в електронних кабінетах вступників не було можливості обрати Херсонську область, абітурієнти все одно знаходили наші релоковані заклади освіти в переліках інших областей.

Так, звичайно, хотілось би більше потенційних вступників, але в тій ситуації, в якій ми знаходимось, все доволі непогано. Якщо взяти наших найближчих сусідів з Миколаївської області, то в них, прив’язаних до своїх територій, результат відрізняється не набагато (4950 заяв допущені до конкурсу).

Бажаю херсонським вишам, щоб переважна кількість поданих заяв була конвертована у накази про зарахування на навчання!

Сподіваюсь, що ні у кого вже не буде сумнівів з приводу того, чи потрібні Херсонщині університети та академія. Потрібні – це магніти, завдяки яким ми зберігаємо академічну спільноту, колективи та формуємо людський капітал області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН