Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладачка ХДУ провела майстер-клас з українського народного танцю у Латвії

У Ризі відбувся майстер-клас з українського народного танцю на базі хореографічного колективу “Perle” Латвійського університету. Захід присвячений Міжнародному Дню мужності та Дню чоловіків, – повідомляє пресцентр ХДУ. 

Хореографічний колектив і колектив Латвійського університету підтримуючи Україну та українців у боротьбі з російськими агресорами-терористами запросили старшу викладачку кафедри хореографічного мистецтва факультету культури та мистецтв Інну Білоусенко провести майстер-клас з українського народного танцю на тему героїки українського народу. А що ж може бути героїчніше нашого “Гопаку” у хореографічному мистецтві?

Разом з Інною Білоусенко танцівники Латвії вивчали рухи та лексику українського національного танцю “Гопак”. Надалі хореографічний колектив “Perle” (керівник Raimonds Dzintars) включатиме фрагменти вивченого матеріалу в відеопрезентацію присвячену Дню мужності.

Після закінчення заходу всі учасники майстер-класу відзначили, що хореографічне мистецтво України різноманітне, складне у виконанні, захопливе, водночас може бути сильним і потужним та тендітним і витонченим.

  Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Доцентка ХДУ взяла участь у міжнародній конференції у Дрездені

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН