Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Доцентка ХДУ взяла участь у міжнародній конференції у Дрездені

У Технічному університеті у Дрездені (Німеччина) під егідою фундації Александра фон Гумбольдта  відбулась міждисциплінарна конференція «Synergy and Entropy in the Ukrainian Scientific Landscape in Germany». Учасниками наукового заходу стали біля 50 українських науковців з різних навчальних закладів та наукових установ України, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Доцентка кафедри німецької та романської філології Лариса Ковбасюк виступила із доповіддю «War Metaphors in Political language: a contrastive study of Ukrainian and German», в якій висвітлила метафоричні висловлювання, що вживаються в політичному дискурсі України та Німеччини під час війни росії проти України.

Воркшопи різної тематики, що відбулися на другий день конференції,  посприяли поглибленню знань  у різних наукових галузях та встановленню контактів із дослідниками ФРН. Засідання круглого столу, присвячене українській науці під час війни, підбило підсумки конференції та визначило перспективи наукових пошуків та співпраці представників різних наукових шкіл у рамках міждисциплінарних досліджень.

 Читатйе на сайті інформаційного видання “Український  південь”:

Студенти ХДУ проходили державний кваліфікаційний іспит на базі Київського медичного університету

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН