Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні колектив ХДУ обласна влада привітала з 106-річницею заснування закладу

Про це повідомив  Юрій  Соболевський, перший заступник голови Херсонської обласної ради.

“Відбулася зустріч з колективом херсонського офісу Херсонського державного університету. З освітянами спілкувалися начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін,заступник начальника ХОВА Володимир Клюцевський, начальниця управління освіти ХОВА Тетяна Юшко. За сприяння обласної військової адміністрації, університету передано потужний генератор для забезпечення автономності діяльності закладу в разі необхідності.
Наразі на освітянах Херсонщини лежить дуже велика місія — вони виховують наступне покоління українців і такою буде наша держава через 10-20 років. Це інтелектуальна еліта області. Пишаємося кожним! Дякуємо ректору ХДУ Олександру Співаковському за плідну роботу і ефективну команду кваліфікованих фахівців. Ви – сила!”, – зазначив Юрій  Соболевський.
  Зустріч проходила в укритті закладу, ворог в останні місяці  посилив обстріли міста.
“Такі реалії Херсона сьогодні, адже ворог масовано обстрілює місто, є загиблі та поранені. Але навіть у таких обставинах традиції незмінні – раз на місяць працюю в Херсоні, до розмови з колективом долучаються представники влади. Гуманітарний штаб Херсонської області передав обладнання, яке дозволить нам забезпечувати взимку роботу укриття та освітянського пункту незламності, адже ворог нищить критичну інфраструктуру. Дякуємо за це. Ми прагнемо створити більш менш безпечні та комфортні умови для представників спільноти університету та для всіх херсонців. За таким принципом працюємо з перших днів повномасштабного вторгнення”, – зазначив Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
 Відео зустрічі опублікував  Олександр Прокудін, начальник Херсонської ОВА.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:

Науковиця ХДУ в Нідерландах працює в експертній групі щодо вироблення плану подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН