Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Науковиця ХДУ в Нідерландах працює в експертній групі щодо вироблення плану подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Наукова спільнота Херсонського державного університету з перших годин трагедії на Каховському водосховищі надавала експертні рекомендації, а нині – бере участь у експедиціях, дослідженнях та працює над відновленням, – повідомляє пресцентр ХДУ.

З 27 листопада по 1 грудня проходитить воркшоп «Панорама України: Взаємодія з водою», організований Міжнародною архітектурною бієнале в Роттердамі (IABR). Проректорка Херсонського державного університету, професорка кафедри географії та екології Дар’я Мальчикова є однією з основних спікерів та головною експерткою у робочих групах.

“Уже 2 дні інтенсивної роботи міждисциплінарної програми, що об’єднала у дизайнерських майстернях понад 100 учасників, експертів і фахівців-практиків навколо пошуку просторової перспективи подолання наслідків жахливої катастрофи на Каховському водосховищі. Від дизайну до технологій, від жахливих наслідків до перспектив управління, від місцевого до національного рівня, від нагальних потреб людей до цілей сталого розвитку і стратегії адаптації до змін клімату, до соціально та екологічно стабільної України”, – наголосила проректорка.

Також науковиця розповіла про результати експедицій колег-професорів з ХДУ – Івана Мойсієнка та Олександра Ходосовцева, представила іноземним фахівцям-практикам відеоролик про наслідки підриву Каховського водосховища. У ньому використано фрагменти відео та фото з відкритих джерел, а також з відео з особистих архівів науковців ХДУ, зроблені під час їхніх експедицій. За словами Дар’ї Мальчикової, все це дозволяє учасникам врахувати унікальні регіональні місцеві контексти у їхній роботі.

 Читатйе на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Деканеса педагогічного факультету ХДУ очолила Наглядову раду Бердянського університету

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН