Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХДУ взяли участь у благодійному концерті в Ізраїлі — зібрані кошти спрямують на підтримку ЗСУ

Навіть відстань у понад 3 тисячі кілометрів – це не перешкода для того, аби підтримувати свою країну та Збройні сили України. 9 лютого у місті Ашкелон, що в Ізраїлі, відбувся благодійний концерт «Привіт, мій глядачу» за участю артистів Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М.Куліша та представників факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету.

Творчий захід проходив у будинку для літніх людей. Серед глядачів – мешканці закладу, місцеві жителі, херсонці, які вже тривалий час проживають в Ізраїлі, і ті, хто тимчасово виїхав туди у зв’язку з воєнними діями в нашій державі.

Для них виступали заслужений працівник культури України, декан факультету культури і мистецтв ХДУ Микола Левченко, який зіграв у виставі, та заслужена артистка України, акторка театру імені М.Куліша Олександра Тарновська. Грою на скрипці зачаровувала заслужена працівниця культури України, доцентка кафедри музичного мистецтва ХДУ Наталія Левченко, фортепіано – наша землячка Ольга Кереселідзе.

У межах концертної програми відбувся показ фрагментів із вистав «Осінній рок-н-рол» і «Монолог актриси», лунали вірші українських письменників та композиції Мирослава Скорика.

«Концерт тривав понад годину і пройшов на одному подиху. Ми підготували насичену програму, глядачі зустрічали оплесками. Всі кошти, що вдалося зібрати нашою професійною діяльністю, будуть спрямовані на підтримку Збройних сил України», – розповів Микола Левченко.

За його словами, місцеві мешканці взагалі активно підтримують Україну та український народ: «У магазинах тут стоять спеціальні кошики для збору різних необхідних речей для українців. Я особисто систематично долучаюся до цієї ініціативи: закуповую в аптеках медпрепарати, що не потребують рецептів, та продукти».

15 лютого планують ще одну благодійну концертну програму за участю вокалістів. Також мають намір залучити випускників факультету культури і мистецтв ХДУ, які наразі проживають в Ізраїлі.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН