Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Науковці ХДУ привертають увагу світової спільноти до теми захисту природоохоронних територій

Нещодавно природоохоронці з Великої Британії побували на Херсонщині та відвідали Національний природний парк «Кам’янська Січ». Професори ХДУ Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев розповіли гостям, яких збитків зазнав нацпарк під час бойових дій на Бериславщині. А також звернули увагу науковців на необхідність досліджувати вплив війни на природоохоронні території.

Територія нацпарку звільнена від російських загарбників. Але жаль, значно постраждала інфраструктура. За 8 місяців окупації росіяни викрали майже все майно, зруйнували будівлю адміністрації. Співробітники НПП, попри окупацію, залишалися на своїх робочих місцях. Вони гасили пожежі, займалися доставкою гуманітарних вантажів та евакуацією місцевого населення з окупованих та деокупованих територій.

Вперше після звільнення правобережжя Херсонщини на території Національного природного парку «Кам’янська Січ» відбулася поважна наукова зустріч: до парку завітали природоохоронці з Великої Британії. До складу делегації увійшли: Драпалюк Анастасія UNCG, Полянська Катерина ЕПЛ, Діковицький Володимир директор НПП Нобельський, a також природоохоронці із Великої Британії – Bragger Jody й Aitken Angus з компанії Tellus Reserves.

Директор Національного природного парку Сергій Скорик, науковці ХДУ Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев розповіли, яких збитків зазнав Нацпарк під час бойових дій на Бериславщині. Адже під час окупації вигоріло на території Нацпарку 635 га цінних ділянок, на яких ростуть червонокнижні рослини.

Вони зазначили, що нині проводяться заходи з розмінування, а потім – з відновлення території Національного природного парку, який входить до української частини Смарагдової мережі Європи, що включає території особливого природоохоронного інтересу.

Флора і фауна Національного природного парку «Кам’янська Січ» унікальна, яка формувалася тисячоліттями. А тому її треба зберегти для майбутніх поколінь!

За матеріалами Національного природного парку «Кам’янська Січ»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН