Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Близько 400 студентів ХДУ переведено на навчання за кошти державного бюджету

Переведення здобувачів з контрактної на бюджетну форму навчання здійснюється відповідно до Постанови Кабміну України №1224 та листів Міністерства освіти та науки України. Під час ректорату було представлено динаміку та узагальнену картину по університету та у розрізі факультетів.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що на даний час Міністерство на 90% задовольнило наші звернення за результатами поданих здобувачами пакетів документів, а ми відповідно змогли перевести понад 90% здобувачів, які надали документи.

«Чому на 90%? Бо інші наші здобувачі або не погасили заборгованість за попередній період навчання, або знаходяться в академічній відпустці, або навчаються за іншим напрямком на бюджетній формі. Це приголомшливий результат, за який хочу подякувати Президенту України, бо він особисто сприяв пришвидшенню вирішення цього питання, що у травні було порушено нашою аспіранткою під час зустрічі голови держави зі студентами. Вдячність Міністерству освіти і науки України, яке зробило все, щоб підтримати студентів Херсонщини та інших особливо небезпечних територій. Добре спрацювали й співробітники Херсонського державного університету, які змогли організувати всю роботу, зкомунікувати зі здобувачами та все вчасно завантажити», – прокоментував Олександр Співаковський.

В університеті проведено велику роботу щодо переведення за трьома листамидозволами від Міністерства освіти та науки України, що надходили протягом грудня. Два найбільш масштабні відбулися по листам від 16 та 20 грудня. Йдеться про переведення 274 та 115 здобувачів відповідно.

«Якщо говорити про узагальнену картину, то до ЄДБО внесено 488 документів. За трьома листами Міністерства освіти та науки України було надано 430 дозволів для переведення, тобто бюджетних місць. Загалом по університету переведено 393 здобувачі», – зазначила проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова.

Є факультети, де заявки на переведення студентів на 100% забезпечено бюджетними місцями від Міністерства. Це факультет фізичного виховання та спорту та факультет психології, історії та соціології ХДУ.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН