Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голові спілки ветеранів АТО з Херсонщини Зарівному окупанти дали 13 років вʼязниці

Викраденого на Херсонщині голову Олешківської спілки ветеранів АТО, начальника управління гуманітарної політики Херсонської райдержадміністрації Олександра Зарівного окупанти приговорили до 13 років увʼязнення, – повідомляє Кримська правозахисна група. 

Як повідомляє КПГ, таке решення прийняв окупаційний “Херсонський обласний суд”. Зарівного звинувачували у шпигунстві (стаття 276 КК РФ). За даними окупаційного “слідства”, Зарівний повідомляв про розташування і чисельність російських військ у Херсонській області

Як відомо, з метою переслідування українців на окупованих територіях, відповідно до наказу президента РФ № 88-ФЗ від 3 квітня 2023 року, на окупованій території Херсонської області було створено 16 окремих «судів», які засуджують викрадених місцевих мешканців. На окупованій території Запорізької області було створено 8 окремих «судів».

Як повідомляла КПГ, Олександра Зарівного  викрали 17 березня 2022 року. У той день росіяни вдерлись до будинку родини в Олешках, погрожували зброєю дружині та доньці чоловіка, а невдовзі у кайданках відвезли його у невідомому напрямку.
Близько 4 тижнів Зарівний перебував у Херсонському ізоляторі тимчасового утримання, який захопили військові РФ. Після цього його перевезли у Сімферополь. Там його тривмали у СІЗО №2 Сімферополя та звинувачували у шпигунстві (стаття 276 КК РФ, позбавлення волі на строк від десяти до двадцяти років).
Взимку 2023 року Олександра Зарівного  тримали на стаціонарній судово-психіатричній експертизі у психіатричній лікарні. Декілька разів окупанти продовжували йому арешт у СІЗО №2 Сімферополя.
 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН