Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває кримінальне провадження у справі однієї з гауляйтерок Скадовського району

Стала так званою «головою сільської адміністрації» – мешканку Херсонщини судитимуть за колабораціонізм. Прокурори Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у липні 2022 року обвинувачена добровільно почала співпрацювати з окупаційною владою рф та обійняла посаду так званого «голови сільської адміністрації села Нова Збур’ївка Скадовського району».

На псевдопосаді обвинувачена виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створеному органі влади, всіляко сприяє утвердженню окупаційної влади на місцевості.

Упродовж серпня-вересня 2022 року вона брала активну участь в організації псевдореферендуму, особисто проводила збори та агітаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, закликаючи людей до так званого «волевиявлення».

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

За вчинене жінці загрожує до 10 років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН