Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшли затримання людей, які допомагали окупаційній владі отримувати прибуток від Центрального ринку

Повідомлено про підозру п’ятьом місцевим мешканцям, які сприяли окупантам отримувати прибуток від захопленого Центрального ринку у Херсоні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Також їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
За даними слідства, підозрювані під час окупації Херсона погодились працювати на окупаційну владу.
Один з них обійняв посаду завідуючого господарством незаконно створеного окупаційною владою підприємства – «Центральний ринок» Херсонської обласної спілки споживчих товариств.
Він організовував оренду місць на підвідомчій території, змушував торговців перереєстровуватися у так званій «податковій службі», вести розрахунки у рублях, у тому числі за орендовані місця.
Інший став так званим «контролером» ринку. Чоловік збирав з торговців кошти та передавав до каси окупаційного підприємства.
Підозрювані діяли під керівництвом інших фігурантів, серед яких псевдодиректор ринку, його заступник з комерційної діяльності та бухгалтер підприємства. За участі цього «тріо» було зареєстровано підприємство в окупаційній податковій інспекції, відкрито рахунки в російському банку та збиралися податки, які йшли на рахунки загарбників.
Наразі цим трьом заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).
Правоохоронці одночасно провели обшуки за місцями проживання всіх фігурантів, вилучили грошові кошти, документи та російську символіку.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Ці особи Пилипенко Олександр Сергійович та Берсан Володимир (вже притягувався до кримінальної відповідальності ч.3 ст.368 КК України) Цікаво, а Кружнова Віра Іванівна отримала підозру?

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН