Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозру отримала депутатка селищної ради на Херсонщині: пішла на співпрацю з окупаційною владою

 За матеріалами СБУ підозру за державну зраду та колабораційну діяльність отримала депутатка селищної ради – членкиня забороненої партіі ОПЗЖ з села Велика Благовіщенка Каховського району Херсонщини.
Будучи депутаткою Горностаївської селищної ради Херсонської області, жінка погодилась на пропозицію представників окупаційної влади обійняти посаду так званого «руководителя Великоблаговещенского территориального поселения Горностаевской ВГА».
На псевдопосаді зрадниця здійснює організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції щодо функціонування незаконного органу влади. Приймає громадян на роботу, вимагає від місцевих мешканців дотримуватись окупаційного режиму, зобов’язує підприємців підпорядковуватись «новій» владі.
Зрадниця публічно виступала перед батьківським колективом місцевої школи з метою сформувати у громадян думку щодо позитивних дій з боку окупантів. Вона підтримала наміри так званого військового коменданта щодо запровадження російської освітньої програми та запевняла, що відкриття шкіл при росіянах – це виключно вірне рішення.
Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).
  області за процесуального Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН