Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру колишньому депутату Херсонської обласної ради

Чергова підозра від СБУ колишньому депутату обласної ради від ОПЗЖ.
СБУ повідомила про підозру колишньому депутат Херсонської обласної ради, який добровільно очолив «міністерство» на тимчасово окупованій території Херсонщини.
Окупанти призначили зрадника «виконувачем обов’язків міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області».
Своїми діями на «посаді» він чинив дії, направлені на встановлення та функціонування окупаційної влади на тимчасово окупованій території Херсонської області та створення позитивного іміджу держави-агресора.
Підозрюваний брав участь у засіданні окупаційної влади, де «розглядалася» програма соціального та економічного розвитку області з позиції незаконної влади.
За розпорядженням володимира сальдо був призначений «головою міжвідомчої комісії щодо контролю за здійсненням перевезень сільськогосподарської продукції».
Разом з іншими колаборантами, з метою посилення довіри серед херсонців до ворожої влади, підтримав впровадження електронної системи опрацювання звернень громадян до створених окупаційною адміністрацією міністерств та відомств.
Наразі йому оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. За дії на користь ворога зраднику загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.
Це вже друга підозра пособнику окупантів за матеріалами СБУ.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН