Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До СБУ викликають колаборантку — експомічницю херсонського депутата-хабарника

Ніну Савіну чекають у найближчому до неї управлінні Служби безпеки України для вручення підозри та проведення інших слідчих дій. Про це можна дізнатись на сайті Офісу Генпрокурора України. 

Ніну Наріманівну Савіну підозрюють у вчиненні державної зради (ч. 5 ст. 111 ККУ): добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Під час окупації Херсона Ніна Савіна обійняла посаду «начальниці відділу житлової політики управління житлово-комунального господарства» окупаційної адміністрації Херсона. На «посаді» вона контролювала реалізацію рішень керівництва окупаційної адміністрації у сфері житлової політики. Савіна проводила «наради», де вимагала в обслуговуючих компаній перереєстровуватись за законами РФ та відкривати у російських банках. У разі відмови вона погрожувала передачею таких обслуговуючих компаній іншим власникам.

Також Савіна очолила«виборчу комісію №303» під час фейкового референдуму росіян у Херсоні. 

Ніна Савіна, яка народилась в Росії, у 2010 році балотувалась до Херсонської міської ради від Комуністичної партії України. У 2015-му йшла від «Самопомочі». Обидва рази не була обрана. Втім, потрапила до складу виконкому — оскільки Савіна займалась діяльністю, пов’язаною з утриманням будинків.

Савіна неодноразово фігурувала у корупційних скандалах у Херсоні. Вона і досі офіційно очолює кілька підприємств у місті, які так чи інакше пов’язані з утриманням житлових будинків.

Кілька років тому керуюча компанія ТОВ «Україна», яку очол​ює Савіна, фігурувала у справі щодо невиконання обслуговуючою організацією умов договору. Тоді Обслуговуючу компанію було визнано винною в невикон​анні договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкової території. Її зобов’язали виплатити мешканцям квартири не тільки збитки, завдані житлу внаслідок протікання даху, а й компенсацію моральної шкоди через те, що родина була вимушена витрачати додаткові зусилля на захист свого порушеного права.

Окрім того, що Ніна Савіна стала членкинею виконкому Херсонської міської ради, вона також була помічницею депутата Херсонської міської ради Аркадія Подлєсного. У вересні 2016 року Подлєсного затримали за підозрою в отриманні хабаря.

«УСБУ спільно з прокуратурою Херсонської області проводить розслідування за фактом корупційної діяльності в.о. заступника міського голови, депутата міської ради від партії «Самопоміч» Аркадія Подлєсного. Неправомірну вигоду від керівника ТОВ «Будмікс-Юг» Олексія Рибакова Подлєсний отримував через посередника — заступника начальника Департаменту житлово-комунального господарства міської ради Віктора Трамбовецького. За допуск ТОВ «Будмікс-Юг» до виконання робіт на об’єктах Херсонської міської ради чиновники вимагали 81 тис.грн.  Аркадій Подлєсний та Віктор Трамбовецький наразі знаходяться у слідчому ізоляторі. Відомості по досудовому розслідуванню у кримінальному провадженні за фактом вимагання службовими особами Херсонської міської ради неправомірної вигоди внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3. ст.368КК України», — повідомили тоді у Херсонській міській раді.

Тодішній Генпрокурор Юрій Луценко додав красномовне фото і допис: 180 тисяч гривень хабаря стали для них останніми». Втім, суди тривають і досі, а Подлєсний перебуває на свободі.

anticorruption-vymir.com.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН