Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру ще чотирьом правоохоронцям-зрадникам, які обійняли окупаційні посади

У Херсоні за матеріалами СБУ отримали підозри четверо колишніх працівників Державної установи «Північна виправна колонія (№90)», які перейшли на бік ворога та добровільно обійняли керівні посади в окупаційній службі виконання покарань у Херсоні.
З приходом окупантів усі вони ініціативно запропонували свою допомогу представникам злочинної влади у створенні та функціонуванні незаконно правоохоронного органу рф – так званого «управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».
Ворожі посібники працевлаштувались на керівні посади окупаційного правоохоронного органу і виконували вказівки, спрямовані на поширення кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні.
На «посадах» так званих «заместителя начальника управления службы исполения наказаний по Херсонской области», «начальника отдела режима и надзора» того ж «управления», «начальника следственного изолятора» та «начальника отдела» в «колонии» ворожі поплічники кожен у межах своїх «повноважень» забезпечували системну роботу каральної системи.
У лавах псевдоутворення від їх дій потерпали незаконно затримані херсонці та громадяни з чіткою проукраїнською позицією, які чинили опір окупаційній владі.
Після звільнення Херсона фігуранти втекли на лівий берег річки Дніпро, переховуються від правосуддя. Відомо, що на тимчасово окупованій території області вони продовжують «служити» окупантам.
Слідчі СБУ двом з них інкримінують ч. 2 ст. 111, іншим – ч. 2 ст.111 та ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Викриття зловмисників здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області спільно з ТУ ДБР у м. Мелітополі за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст «управлння служби безпеки украёни вхерсонськй област за матералами сбу подозру отримали ще четверо посадовцв 3 окупацйно служби виконання покарань на херсонщин»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН