Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці вийшли на масову акцію протесту проти російських військових

Сьогодні херсонці провели масову акцію протесту, щоб показати, що Херсон – це Україна!

Ось як коментує Ігор Колихаєв, міський голова Херсона, сьогоднішню подію:

Хлопці, я коротко, бо ні секунди зайвої.

Перше. З птахофабрикою біда. Бити курей там не будуть – немає такої можливості, людей тощо. Що можуть – роздають, але люди та прилеглі організації багато взяти не можуть. Все-таки птахів там близько 3 млн. На сьогоднішній день у них основна проблема – комбікорм для птиці. Також необхідно подати електрику, що зникла внаслідок обстрілу. Але бригада Обленерго не може дістатися туди. Без цього фабрика загине і залишить по собі екологічну катастрофу. Вирішення всіх цих питань ускладнюють блокпости, які не пропускають нікого та нікуди.

Друге. Херсон – ви найкрутіші! Я про цю гуманітарку на площі та вашу реакцію на неї. Я пишаюсь вами. Херсон – місто-герой! Херсон – це Україна!

Третє. Я не можу ні заборонити мітинги, ні дозволити організовувати. Завжди переживатиму за ваші життя і завжди проситиму, щоб ви були обережні.

Четверте. По зелених коридорах тиша. Я вже дав сотні коментарів на різні телеканали США, Ізраїлю, Чехії, Польщі, вийшов у всі можливі засоби масової інформації та міжнародні спільноти, але… поки що тихо. Нам усі співчувають, проте реальної допомоги наразі немає. Дякуємо всім партнерам за сформовані гуманітарні конвої, але НАМ НЕ ДАЮТЬ ЗЕЛЕНИЙ КОРИДОР! Озвучені миру домовленості поки що не працюють. Без них усі волонтери перебувають у небезпеці.

І на останок. Перше, що я зроблю, коли закінчиться війна, потисну руку своїм миколаївським колегам. Віталій Кім, Олександр Сенкевич, респект та повага з Херсона!

Сам мер міста також долучився до акції протесту.

На зображенні може бути: 3 людини та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, пам’ятник та на відкритому повітрі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН