Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру отримав житель села Цукури Каховського району за співпрацю з окупаційною владою

 СБУ встановлено мешканця села Цукури Каховського району, який підтримав рішення окупаційної адміністрації щодо забезпечення залізничним транспортом матеріально-технічних потреб зс рф.
Чоловік добровільно погодився на пропозицію представників держави-агресора зайняти посаду так званого «начальника вагонного депо Каховка», яке було включене до незаконно створеного окупаційною владою «государственного унитарного предприятия Херсонская железная дорога» на базі структурного підрозділу «Херсонська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укразалізниця».
На псевдопосаді ворожий поплічник забезпечував наповнення штату працівників до «підприємства», провів інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей депо, ввів господарську діяльність згідно так званого «нового законодавства».
Підозрюваний своєю «владою» надавав у користування територію депо для розміщення військової техніки та військовослужбовців зс рф. На забезпечення потреб ворога він дозволив здійснення вантажних перевезень на потреби окупантів, у тому числі продовольчої продукції.
Задля безперешкодного пересування російських військових по тимчасово окупованій території України зловмисник наказав підлеглим робітникам розпилити залізничні вагони та полувагони для ремонту мосту та поновлення шляхопроводу у Новій Каховці для пересування техніки ворога.
Підозра  за ч.1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Можливе позбавлення волі на  12 років з конфіскацією майна.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН