Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як працює херсонський виш, переміщений до Івано-Франківська

У квітні 2023 року минув рік, як Херсонський державний університет було тимчасово переміщено до Івано-Франківська. Рішення про релокацію було прийнято спільно колективами ХДУ та ПНУ.

З того часу ХДУ працює у форматі двох офісів – у Херсоні та Івано-Франківську. Частина представника родини ХДУ переїхала до Івано-Франківська, дехто залишився і тримає українське небо у Херсоні, а дехто в інших областях та країнах продовжує забезпечувати наші освітню та наукову діяльність.

За цей час між Херсонським державним університетом і Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника установилися співпраця, взаємодопомога та дружня підтримка, яка триває вже понад рік.

Нещодавно у ХДУ відбулися вибори ректора і ПНУ надав всіляку допомогу нашому університету.

Обраний ректор ХДУ Олександр Співаковський подякував ректору ПНУ Ігорю Цепенді за допомогу в організації виборів.

«Перед організаційним комітетом з проведення виборів ректора Херсонського державного університету було поставлено чимало викликів, але ми завжди знали, що поряд з нами є надійне плече університету-партнера. Зокрема щиру вдячність маємо висловити за чітку координацію дій співробітників проректору з науково-педагогічної роботи та соціально-економічного розвитку Ярославові Шинкаруку, начальникові адміністративно-господарської частини Володимирові Костишину та комендантові навчального корпусу Тетяні Кирилюк. Було проведено значний об’єм підготовчих робіт, які об’єднали співробітників наших закладів. Ми високо цінуємо самовідданість, небайдужість та професіоналізм працівників Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, які надали нам допомогу у виконані ремонтних робіт у коридорах навчального корпусу, забезпечували підтримку чистоти і належного санітарного стану, виконання робіт у приміщеннях виборчої дільниці, кабінету виборчої комісії та організаційного комітету. Також варто відзначити допомогу та співдію директора студентського містечка Михайла Лілика і завідуючої гуртожитку №2 Наталії Досин та директорові Будинку вчених Василю Петльованому у поселенні науково-педагогічних працівників та співробітників під час їх візиту до м. Івано-Франківська. Словами подяки хотілося б відмітити наступних співробітників Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а саме: Володимира Мазуркевича та Василя Кравчука – малярів-штукатурів, Любов Слюсар – прибиральницю; Поліну Стечак – сторожа; Миколу Мажака – двірника, Вікторію Тимків – прибиральницю. Сподіваємося на подальшу тісну співпрацю у майбутньому. Нехай в усіх справах Ваш університет супроводжує успіх, а віра в краще майбутнє додає сил і надихає на великі перспективи», – зазначив ректор у листі.

У свою чергу Ігор Цепенда зазначив, що протягом останніх п’ятнадцяти місяців два університети здійснили значний прогрес у зміцненні академічних зв’язків і обміну знаннями. Також користуючись нагодою він привітав Олександра Співаковського із перемогою на виборах.

«Це визначне досягнення, яке підтверджує Вашу високу компетентність , прихильність викладацького та студентського колективів та непохитну віру в розвиток університету.  Ваша лідерська вдача і великий досвід стали гарантом стабільності та постійного розвитку університету, а також зростання його репутації в освітньому середовищі. Ваші інноваційні підходи, впровадження передових технологій та активна підтримка студентських ініціатив допомогли створити навчальний заклад, до якого прагнуть  вступити молоді люди з різних куточків нашої країни.

Щиро вірю, що продовжуючи нашу плідну співпрацю і розвиваючи нові можливості для обміну знаннями та дослідженнями разом ми зможемо досягти ще більших висот і сприяти розвитку системи вищої освіти в Україні», – наголосив Ігор Цепенда.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН