Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці оптимізують заклади культури та позашкільної освіти

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на інтернет-видання «bilozerka.info». У повідомленні йдеться про наступне:

«Відбулася ХХ сесія Білозерської селищної ради восьмого скликання. На засідання з’явилося 17 депутатів. 37 питань порядку денного розглянули за півтори години.

Зміни у депутатському складі

Згідно з рішенням сесії, внесені зміни до депутатського складу селищної ради. Така необхідність виникла у зв’язку зі складенням повноважень депутата селищної ради Олени Олександрівни Щербини, місце якої зайняла її колега по політичній партії ВО «Батьківщина» – Олена Іванівна Щербина, яка працювала у складі попереднього депутатського корпусу. Після проголошення присяги депутат взяла участь у голосуванні.

80% видатків – на освіту

Також депутати затвердили звіт про виконання бюджету Білозерської селищної територіальної громади за 9 місяців 2021 року.

За цей період до загального фонду бюджету при плані 52801,7 тис. грн. надійшло 50978 тис. грн. власних та закріплених доходів (без врахування міжбюджетних трансфертів), що становить 96,55% до затвердженого плану на цей період та 67,7 відсотки до річного плану. Міжбюджетних трансфертів загального фонду надійшло 76655,4 тис. грн.

З урахуванням міжбюджетних трансфертів надходження склали 127633,4 тис. грн., що становить 98,54% до планових показників звітного періоду. Видатки спеціального фонду при уточненому річному плані 11956,2 тис. грн. освоєно в сумі 1804,3 тис. грн. або 15,1%. Видатки загального фонду бюджету Білозерської селищної ради освоєно в сумі 128849,6 тис. грн., при уточненому плані на відповідний період у сумі 140856,7 тис. гривень, що складає 91,5%, зокрема,  освіта – 97801,6 тис. грн. (75,9%); охорона здоров’я – 6195 тис. грн.(4,8%); соціальний захист населення – 2409,5 тис. грн. (1,9%);  культура – 4383,9 тис. грн. (3,4%); фізична культура і спорт – 2797 тис. грн. (2,2%); благоустрій населених пунктів – 1193,5 тис. грн. (0,9%); утримання та розвиток автомобільних доріг – 156,6 тис. грн. (0,13%); інша діяльність (заходи громадського порядку) – 90,6 тис. грн. (0,07%). До спеціального фонду бюджету при річному плані 6760,9 тис. грн. надійшло 2932,7 тис. грн. або 55,1% до річного плану, в тому числі: екологічний податок – 58,8 тис. грн.; кошти, стягнені за шкоду, заподіяну порушенням законодавства – 5,1 тис. грн.; власні надходження бюджетних установ – 2592,4 тис. грн.; кошти від продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення – 276,4 тис. грн.

За рахунок держави

Внесені до програми соціально-економічного розвитку Білозерської територіальної громади та галузевих програм на 2021-2023 роки зміни стосувалися доповнень щодо капітального ремонту пішохідної частини вулиці Свободи від буд. №85 – до буд. №89 в Білозерці на суму 640 тис. грн., придбання медичного обладнання – апаратів «Полюс-4», «Радіус-01», артроскопічної стійки в комплекті з інструментами, високочастотного зварювального електрокоагулятора ЕК – 300М, фетального монітора, напівавтоматичного 4-канального коагулометра – для Білозерської лікарні (сума видатків – 900 тисяч гривень).

Ставки на оренду землі зростають

Чверть питань порядку денного стосувалася впорядкування земельних відносин.Селищна рада надала ряд дозволів на узаконення права на землю для мешканців громади, розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність та оренду, на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки і переглянула ставки податків на оренду земельних ділянок для підприємців та фермерів у бік збільшення. Також були внесені зміни у додаток до рішення 15 сесії селищної ради восьмого скликання «Про резервування земельних ділянок для забезпечення потреби жителів громади для сінокосіння і випасання худоби та створення громадських сіножатей і пасовищ на території Білозерської селищної ради». До переліку таких територій додатково включити 14 ділянок загальною площею 47,8136 га.

Сім питань порядку денного стосувалися зміни штатної чисельності працівників управління освіти, культури, молоді та спорту, музею, комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, Центру творчості дітей, юнацтва та молоді, бібліотек та сільських будинків культури. У зв’язку із дефіцитом бюджету селищної ради, депутати вирішили оптимізувати ці заклади.

Рішенням сесії перейменовано Білозерську бібліотеку імені Петра Григоренка. Після переоформлення документації заклад матиме назву «Білозерська Публічна бібліотека імені Петра Григоренка». В результаті оптимізації штат книгозбірні зменшиться на дві одиниці. У тих, хто залишиться побільшає обов’язків, адже вони обслуговуватимуть читачів сільських бібліотек у Дніпровському, Велетенському, Надеждівці, Томиній Балці, Миролюбівці та Правдиному».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН