Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Історію евакуації унікального гербарію ХДУ розповіли на американському ресурсі Wired

У січні цього року з обстрілюваного Херсона евакуювали унікальний гербарій грибів і лишайників Херсонського державного університету, що нараховує 32 000 екземплярів. Ініціаторами виступили професори кафедри ботаніки Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев.

Процесом евакуації науковці займалися разом з іншими незламними співробітниками, які і до сьогодні знаходяться в Херсоні та оберігають університет.

Повну версію історії науковців ХДУ можна прочитати на сайті Wired за покликанням.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський подякував колегам за те, що вони розповідають світові про незламних науковців, херсонців, українців і докладають максимум зусиль для збереження унікальної колекції. А також ректору Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника Ігорю Цепенді, який надав приміщення для тимчасового прихистку гербарію нашого університету.

Зазначимо, що Wired – щомісячний журнал, що виходить у Сан-Франциско накладом понад 800 тисяч екземплярів і публікує матеріали про вплив інноваційних технологій на культуру, економіку та політику. Також є онлайн-версія, яку, наприклад, у червні переглянули 21,5 мільйонів користувачів.

Пресцентр ХДУ 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН