Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ створили Дорожню карту повернення освітнього закладу до Херсона

Про це повідомив ректор ХДУ ОЛександр Співаковський. Рішення про створення Дорожньої  карти повернення до Херсона вишу було оприлюдено на  ректораті. Ректор ХДУ на своїй стоірнці написав наступне:

– Всіх хвилює питання, коли Херсонський державний університет повернеться у Херсон. Виходячи з цього обговорили, а ректорат відповідно підтримав покроковий план дій, який ми назвали – Дорожня карта повернення до Херсона. Окреслили горизонт – це повернення у Херсон, тому робимо все від нас залежне для цього, і виримо в ЗСУ та у звільнення лівого берега, бо розуміємо, що є об’єктивні причини, зовнішній ландшафт, який впливає на реалізацію нашої дорожньої карти.

Отже, що будемо робити?

Створюємо комісію у Херсоні, яка проведе інвентаризацію нашого майна. В комісію пропонуємо увійти представникам від університету, академічного ліцею та від Державної служби якості освіти у Херсонській області, яка орендує частину наших приміщень.

Комісія формується на засадах добровільної згоди, бо йдеться про роботу на особливо небезпечній території. Комісія фіксує ситуацію, опломбовує приміщення, одночасно аналізуємо потреби та шукаємо, як вирішити проблемні питання. Навесні, якщо безпекова ситуація дозволяє, скликаємо конференцію трудового колективу, яка й буде приймати рішення щодо готовності всього колективу повернутись і працювати у приміщеннях ХДУ у Херсоні.

Якщо конференція каже, що колектив готовий, є умови, ситуація безпечна, готуємо пакет документів на Міністерство освіти і науки України на отримання відповідного дозволу. Чекаємо на рішення. Далі – опрацьовуємо інші контексти: формат роботи, організацію освітнього процесу. Упевнений, що під час реалізації цієї Дорожньої карти, нам вдасться спрацювати єдиною командою, як це виходило у нас під час окупації, захоплення наших приміщень, переміщення центру управління до Івано-Франківська, рішення про яке ми також ухвалювали всі разом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН