Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Науковці з британського університету Кенту передали херсонському вишу ноутбуки

Про це повідомив Олександр Співаковськйи, ректор ХДУ:
– 48 наукових та навчальних установ з України, Великої Британії, Польщі, Німеччини, Литви, Словенії, Іспанії, Чехії, до обговорення подано 185 тем доповідей – те, що потрібно знати про Міжнародну науково-практичну конференцію «Пріоритетні напрями філологічних, лінгводидактичних і соціально-комунікаційних досліджень», яка стартувала 1 грудня і ініціатором якої є Херсонський державний університет та факультет української й іноземної філології та журналістики.
Мав честь вітати учасників та учасниць конференції, яку ми проводимо у вкрай складних умовах, що лише підкреслює наше спільне прагнення вже зараз дбати про майбутнє, розвивати науку та людський капітал, який буде відновлювати Україну.
Подякував своїм колегам, які тримались і тримаються не зважаючи на те, де знаходяться – у щойно звільненому, але постійно під обстрілами Херсоні, Івано-Франківську, за кордоном, в інших частинах України. Всі ми працювали й продовжуємо працювати разом в команді. Це дуже важливо. І важливо не тільки для сьогодення, а для майбутніх поколінь. Якщо ми хочемо зберегти Україну, повинні подбати про розбудову людського капіталу. Без молоді, без освіченості точно у України майбутнього не буде. Можна повернути території, але якщо не зможемо повернути людей, будемо мати величезні проблеми.
Слова подяки нашим колегам, друзям з різних університетів України та світу, зокрема університету Кенту, представники якого сьогодні з нами і які зробили дуже функціональний подарунок університету. Завдяки переданим ноутбукам колеги можуть працювати навіть у блекаут. Велика вдячність за принципову позицію еліти Великої Британії, за те, що вони тримають разом з нами цю оборону. Вже весь світ розуміє: фашистські погляди не повинні через 80 років повернутися у життя світового суспільства.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН