Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В окупованих Олешках – вибух: росіян накрили в яхт-клубі на річці Конка

На тимчасово окупованій території лівобережжя Херсонщини – гучно: в мережу потрапили кадри потужного удару по одній з будівель в місті Олешки. Місцеві джерела повідомляють, що “бавовна” завітала до яхт-клубу на березі ріки Конка. Раніше в цій локації було зафіксовано висадку російських “морських” піхотинців.

Відео, на якому можна побачити момент “прильоту” в тимчасово підконтрольних рф Олешках, засняте на відеореєстратор чи телефон невідомими особами у припаркованому поруч із будівлею авто, з’явилось ввечері 15 липня у херсонських пабліках. Місцеві OSINT- ери з каналу “Херсон: Війна без фейків” геолокували точку удару.



Ідеться про ділянку з координатами 46.6299805, 32.7129316. Це територія Олешківського ях-клубу, розташованого на набережній річки Конка.
На початку липня цього року в цій місцевості було зафіксовано рухи 61-ї бригади морської піхоти росіян зі спуском на воду.
Яхт-клуб знаходиться приблизно в 1 км від мосту через річку Конка, який імовірно перебуває під вогневим контролем ЗСУ – днями з’явились супутникові знімки цієї території, що демонструють спалену російську техніку та вирви. Близько 3,5-4 км відділяє цю ділянку від “сірої зони” на лівому березі біля зруйнованого Антонівського мосту.
За даними Генштабу ЗСУ станом на вечір 15 липня, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Микільського Херсонської області. Також були обстріляні Дніпровське, Золота балка, Ромашкове, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.
Водночас українські підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два склади боєприпасів, чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях та два засоби протиповітряної оборони противника.
Нагадаємо, на Півдні Сили оборони України проводять активну розвідку та вогневе ураження позицій противника. В ході обльоту на Херсонщині наші спецпризначенці виявили невелике скупчення автомобільної техніки росіян: мініколону було знищено, одна з ворожих машин була завантажена боєприпасами й здетонувала.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН